Håndboldskole 2018

AB - HIK: 22-11

9. oktober 2016
AB’s U12 Piger skulle søndag spille pokalkamp mod HIK. De to hold havde måneden før spillet mod hinanden i semifinalen ved BDO-Cup, hvor AB i et hektisk drama havde vundet med et enkelt mål. HIK havde derfor revanche til gode mod de grøn og hvid blusede piger fra AB. Det var da også tydeligt at se, hvor meget kampen betød for HIK, som allerede en time før kampen havde indfundet sig i AB-hallen til opvarmning og taktisk oplæg.

Som optakt til kampen havde AB’s U12 Piger haft besøg af deres venskabsklub fra Brædstrup HK. Pigerne havde sammen med deres jyske venner haft en fantastisk weekend med træning, kampe og en masse hygge. Det var derfor også en flok trætte AB-piger, som skulle spille kamp søndag eftermiddag.

Kampens første minutter bød på to hold, som spillede flot og tempofyldt angrebsspil. HIK lagde et tungt tryk på AB-forsvaret med flot presspil, men AB’s dygtige forsvarsmur, dirigeret af en topmotiveret Sof, afviste gange på gang HIK-angrebet. I AB’s angreb viste Zara flotte takter med skarpe finter og intelligent presspil, som konstant satte HIK’s forsvarsspillere på den anden ende. Samtidigt udnyttede Anna og Rebecca på fornemste vis den plads, som presspillet skabte, og de fik sammen scoret en masse flotte mål.

I slutningen af første halvleg besluttede Laura MK sig for at lukke helt ned for HIK’s skytter, og de præsterede ikke at score i halvlegens sidste 4 minutter, hvilket resulterede i en halvlegsstilling på 10-6 til AB. I anden halvleg fortsatte Laura MK de flotte takter på målet, og der skulle gå hele 10 minutter, før HIK kunne notere deres første scoring.

Anden halvleg markerede tydeligt forskellen på de to hold. Et HIK-hold i opløsning med interne skænderier og udvisninger til trænerbænken overfor et sammentømret AB-hold med god indstilling, kammeratskab og glæde.

En af kampens mange solstrålehistorier var Emma, der fra sin venstre fløj formåede at score på samtlige af sine forsøg og samtidigt hamrede alle sine straffekast ind bag den sagesløse HIK-målvogter. Det er altid smukt, når man har en straffekastskytte, der udnytter alle sine forsøg – Flot gået, Emma!

En anden solstrålehistorie skulle findes i Rebeccas mange flotte afslutninger. Efter to sjuskede afslutninger i første halvleg fik Rebecca instrukser på sidelinjen til, hvor i målet hun skulle afslutte. Derefter præsterede hun at score på 4 flotte gennembrud uden chance for målvogteren.

AB’s forsvar fortsatte i anden halvleg det flotte spil. På venstre back havde HIK en yderst talentfuld spiller med rappe fodfinter og hurtige bevægelser. Hende fik Anna og Sof dog sammen lukket ned for, og hun præsterede kun at score 2 gange i hele kampen. Alt dette kunne dog ikke lade sig gøre uden Rebeccas kølige overblik i det midterste forsvar, og Sofie og Vikis dygtige forsvarsspil over for HIK-fløjene.

I sidste halvdel af anden halvleg gik HIK frem i et 3-3 forsvar for at ryste AB. Dette dristige træk endte dog med at give bagslag. Emma, Sof og Zara kørte gang på gang de offensive HIK-spillere rundt i manegen, og da Sof og Anna hen mod slutningen af halvlegen byttede pladser, sørgede Anna da også lige for banke et mål op i målhjørnet på et flot gennembrud.

Kampen endte med knusende 22-11 til AB.

Aldrig før har holdet set så stærkt og sammentømret ud, som det gør nu. De 8 spillere på U12 pigernes førstehold har et sammenhold, der gør dem i stand til at modstå selv den værste modgang. De kæmper sammen, smiller sammen og vinder sammen! På tirsdag venter TIK-Taastrup. En sejr vil give en førsteplads i deres stærkt besatte A-pulje.


Nyheder
15.8.18
Ny LED-belysning i AB Hallen
Henover sommeren har vi fået en helt ny LED-belysning i hallen.
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Håndbold
Sammen skaber vi gode oplevelser!
© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd