Håndboldskole 2018

AB - Greve: 21-15

27. november 2016
Første halvdel af sæsonen er ved at gå på hæld, og det er nu, at kampene for alvor får betydning. Det samme kan i den grad siges om puljen, som AB's U12 Piger befinder sig i.

Før denne søndags topkamp mellem AB og Greve lå begge hold á point, og begge hold kunne med en sejr indtage puljens førsteplads.

Sæsonens første opgør mellem de to hold endte på dramatisk vis uafgjort 14-14, og det skulle derfor blive spændende at se, hvilken af de to mandskaber, som havde udviklet sig mest frem mod denne kamp.

Greve mødte op til kampen fyldte med selvtillid, idet de weekenden forinden havde spillet uafgjort mod topholdet fra Ajax. AB var dog heller ikke uden tro på egne evner. Sidste weekend havde de spillet to kampe, som begge havde givet maksimalt udbytte. 4 point og en målscore på +17.

Da kampen blev fløjtet i gang, fulgtes de to hold tæt ad. AB spillede flot presspil, og især Rebecca var flyvende på højre back med mange flotte scoringer. Og da hendes tredje afslutning gik i mål via 3 x stolpe og en overligger, fik de mange fremmødte tilskuere i AB-hallen et forvarsel på, hvilken AB-dag der var i vente.

Greve blev dog ved med at hænge på, og de fik på mange flotte løbeskud scoret en del mål udefra. Men langsomt begyndte AB at få lukket ned for Greves løbeskud, og samtidig var Sof og Zara flyvende i angrebet. Flotte scoringer udefra og dygtige gennembrud gjorde, at AB ved pausen førte med fire mål: 12-8.

Ved halvlegssnakken var humøret højt, og det var tydeligt at se, hvordan pigernes gode humør og sammenhold gav tro på tingene frem mod anden halvleg.

Fra anden halvlegs start formåede AB stadig at få lukket ned for Greves skytter. Samtidig fik MK inde på målet hevet sig selv op efter en lidt usikker start. Greves skytter blev simpelthen rådvilde til sidst, fordi MK stod som sikker sidste skanse. Det var reelt kun på straffekast, de kunne score.

I angrebsspillet fik AB spillet sig til mange, flotte chancer. Emma var endnu engang 100% på straffekastene, og fra fløjen missede hun kun et enkelt skud. På fløjen sørgede Viki og Sofie hele tiden for at løbe nogle flotte overgange, som indvirkede meget til, at Greves forsvar kom i ubalance. Dette udnyttede Anna på flotteste vis.

Med 10 minutter igen førte AB med 4 mål, og nu skulle sejren blot køres hjem. Men et skævt udkast, da bolden skulle gives op, førte til, at dommeren løftede armen med det samme. Zara var dog ligeglad, og på under 6 afleveringer sørgede hun for at score sikkert på den dygtige Greve-målvogter. Det rev den sidste tro ud af Greves spillere, og AB kunne fortjent række armene i vejret efter de to gange 20 minutter.

Kampen endte 21-15 til, hvilket betyder, at AB nu kan kalde sig for tophold i deres pulje. Ajax er dog stadig med i spillet om førstepladsen, og torsdag d.8.december bliver en puljefinale mellem de to klubber, som hele året har duelleret i mange spændende kampe. Her skal AB til Bavnehøj-hallen og spille mod Ajax. The winner takes it all.

Emma blev meget fortjent kåret til "kampens lort" efter kampen.

Efter en lidt hektisk start på sæsonen er alt nu begyndt at falde i hak for AB's U12 Piger. Førsteholdet og andetholdet fører begge deres puljer, og truppen har aldrig været mere komplet. At være træner for et håndboldhold kan på mange måder sammenlignes med at holde en smuk have ved lige. Pigerne er som små blomster, der med den rette tiltro, støtte og næring blomstrer og springer ud i fuld flor. Ind i mellem er man nødt til at luge ud i ukrudtet, så alskens dårligdomme ikke påvirker resten af den flotte have. Og hvis man er dygtig nok til at gøre brug af sine grønne AB-fingre, vil man ved forårets komme stå med en flot blomsterhave, klar til at gå sommeren i møde.

Både Mikal og jeg er meget stolte over vores spillere, og vi glæder os meget til de kommende oplevelser med holdet.

Lars Tetzlaff
U12 Pigetræner i AB

Nyheder
10.12.18
AB Special
Gladsaxe Handicappris til Specialstrænere
Fredag eftermiddag var trænerteamet i AB Håndbold Specials på rådhuset, hvor de ...
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd