Håndboldskole 2018

Ajax - AB: 10-10

8. december 2016
Torsdag aften var et skadesplaget AB-mandskab taget til Valby-hallen for at spille puljefinale mod Ajax København. Som sæsonens kampe havde udviklet sig, førte AB puljen med et enkelt point ned til Ajax, der så til gengæld havde spillet én kamp færre. Aftenens opgør kunne derfor betyde puljesejr til AB, såfremt de var i stand til at slå de københavnske piger.

Siden maj måned, hvor sæsonen startede, havde de to hold mødt hinanden et utal af gange, og kendetegnet for de fleste opgør var, at de var endt med en smal etmålssejr til ét af de mandskaber. Der var derfor lagt op til endnu et tæt opgør i Valby-hallens bane 2.

Da kampen blev fløjtet i gang, var der ikke mange på tilskuerpladserne, men de få, der var til stede, var vidne til et sandt mesterstykke fra AB-pigernes forsvar. I det forrige opgør mellem de to hold havde Ajax’ stregspiller fået alt for meget plads, hvilket resulterede i en masse mål fra hende. Det blev der rettet op på i dette opgør. Anna og Rebecca stod med ild i øjnene og tog sig godt af stregspilleren, som inden for de første 15 minutter ikke fik ét eneste indspil, og hun måtte til sidst lade sig skifte over på en anden position. Det lykkedes også flot for AB at få standset Ajax’ dygtige venstreback. Her trådte især Sof i karakter, og hun fik med mange, kontante tacklinger pillet skydelysten fra hende. Det betød, at der var andre, der måtte tage over i Ajax’ angreb. Her var Emma dog klar, og hun fik med mange, flotte forsvarsaktioner driblet bolden fra Ajax-angriberne, som måbende så til.

I AB-angrebet var der, inspireret af det danske kvindelandshold, kun én ting på menuen: INGEN måtte på noget tidspunkt stoppe med at skyde. Som den kære landstræner så elegant udtrykte det, ”du bestemmer ikke, hvornår du stopper med at skyde. Det bestemmer jeg!”. Det budskab havde pigerne taget til sig, og det mundede ud i en masse afslutninger mod mål – nogle gik ind, andre blev reddet – men vigtigst af alt: der blev afsluttet på mål!

Ved halvlegen førte AB 5-4.

I halvlegssnakken blev der fokuseret på de mange ting, som var gået godt indtil videre. Forsvaret var eminent, og angrebsspillet havde også haft nogle gode momenter. Desværre for AB, havde Ajax-keeperen her til aften en rigtig god dag på kontoret, og de ellers flotte afslutninger fra Rebecca, Sof og Emma var ikke alle gået ind. Pigerne var fuldt opsatte på at give den en kæmpe skalle i anden halvleg. Denne gang skulle Ajax ikke få lov til at løbe med sejren.

Da anden halvleg gik i gang var kampbilledet identisk med første halvleg. Ajax blev lukket ned i angrebet, og den dygtige Ajax-keeper sørgede hele tiden for at holde dem inde i opgøret. AB lykkedes hele tiden med at komme foran med et enkelt mål, hvorefter Ajax fik udlignet. Uafgjort ville ikke være nok for AB, som skulle bruge en sejr for at vinde puljen. På tilskuerpladserne var der efterhånden også ved at blive trangt i den lille hal 2. Fra at have været 10 tilskuere ved kampens start var der nu propfyldt langs banen med tilskuere – alle ville se, hvad det var, der foregik. Og hvilken stemning, de fik skabt!

Med 5 minutter igen blev der byttet rundt på pladserne. Emma kom på midten, og en hårdt kæmpende Zara kom ud på fløjen. Den nye spillertype på midten, forvirrede en stund Ajax-pigerne, og det så i et øjeblik ud til, at AB havde fået knækket koden til at bryde gennem det dygtige Ajax-forsvar. Rotationerne gav tydeligvis også medvind til de andre piger på holdet. Blandt andet ude på højre fløj, hvor Sofie havde haft en temmelig hård dyst med en pige, som var et hoved højere end hende selv. Sofie blev gang på gang tacklet hårdt, hver gang hun modtog bolden, og hun havde derfor svært ved at få sat presset ordentligt i gang. Men efter rotationerne havde Sofie fået mere mod på tilværelsen, og i en sublim fintebevægelse lykkedes det hende at få vristet sig fri fra sin forsvarsspiller. Sofie driblede mod mål og fyrede en flot afslutning af. Desværre for Sofie og AB stod den dygtige Ajax-keeper igen i vejen. Efter kampen blev Sofies aktion dog kåret til kampens detalje, og hun vandt fortjent ”kampens lort”.

Med 30 sekunder igen var stillingen 10-10, og AB havde et sidste angreb og muligheden for vinde opgøret. Desværre lykkedes det ikke at få sendt en kvalificeret afslutning afsted i tide, og dommeren dømte passivt spil. Ajax løb da af sted i en kontra, men Laura, som kampen igennem havde stået en flot kamp, fik plukket det sidste skud, og kampen endte lidt ærgerligt uafgjort 10-10.

Efter kampen fik pigerne stor ros for deres indsats. De havde givet alt, de havde. Forsvaret havde stået som en solid mur, og angrebsspillet havde til tider vist lovende takter. Status er den, at AB fortsat fører puljens med et enkelt point, før Ajax på søndag skal møde bundproppen fra TIK Taastrup. Der er ikke meget, der tyder på, at Ajax taber denne kamp, og de ender derfor formentlig som puljevindere.

AB’s U12 Piger har dog stadig god grund til at være stolte over deres præstation. De har i denne sæson spillet lige op med nogle af de bedste hold på Sjælland, og de har præsteret at spille med om sejren i den absolut hårdeste A-pulje før jul.

Nu venter AB Julecup om tre uger. Her skal AB’s U12 Piger forsøge at komme helt til tops i de stærkt besatte A-puljer. Heldigvis byder julecuppen også på meget andet sjov og ballade. Kort før stævnets start, skal pigerne blandt andet træne sammen med Køge, som er et af de andre dygtige hold på Sjælland. Ydermere er det planen, at både Køge og AB skal bowle sammen og derved skabe nye venskaber. Det kan kun blive et godt stævne.

En træt, men meget stolt træner takker af for denne gang. Det er i sandhed en fornøjelse at være træner for disse piger, når man oplever, hvordan de lykkes med det, de brænder for – nemlig håndbolden.

Mvh Lars Tetzlaff
U12 Pigetræner i AB


Nyheder
10.12.18
AB Special
Gladsaxe Handicappris til Specialstrænere
Fredag eftermiddag var trænerteamet i AB Håndbold Specials på rådhuset, hvor de ...
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd