Håndboldskole 2018

Vindere af AB Julecup 2016

4. januar 2017
U12 Pige-finalen ved årets AB Julecup bød på en sand lækkerbisken for tilskuerne, da to af Sjællands bedste U12 pigehold skulle kæmpe om at vinde dette års stævne. På den ene side stod de nykårede pokalvinderne fra Køge over for værterne fra AB Håndbold.

I kampene op til finalen havde begge mandskaber fejet al modstand af vejen. Køge havde formået at vinde sine kampe ved et flot scorende angrebsspil, som i snit havde lavet 18 mål pr. kamp, imens AB havde grundlagt sine sejre ved hjælp af et bundsolidt forsvar, som blot havde lukket 6 mål ind i snit pr. kamp. Det skulle derfor blive spændende at se, hvem af de to ubesejrede hold der i sidste ende kunne kåres som finalevindere.

De to hold, AB og Køge, var dog ikke helt fremmede for hinanden inden denne kamp. Allerede dagen før AB Julecup begyndte havde begge holds trænere arrangeret en fællestræning på Buddinge skole, hvor pigerne fra de to hold kunne lære hinanden at kende. Træningen havde vist sig rigtig givtig for pigerne, idet de både havde oplevet nogle nye måder at træne på og samtidigt også havde ladet sig inspirere af hinandens mange kvaliteter.

AB-pigerne havde før stævnet udtrykt en vis nervøsitet over for at skulle møde Køge, da disse piger rent fysisk var AB’erne langt overlegne. Samtidigt havde Køge mere eller mindre pulveriseret sine modstandere i efterårsturneringen. Det så dog ud, som om fællestræningen før stævnet havde taget brodden lidt af nervøsiteten, og i taktiksnakken inden finalen var det ikke bekymrede miner, der prægede samtalen. Det var nærmere en spændthed og en vilje til at ville præstere sit absolut bedste, som kunne spores i pigernes blikke.

I samtalen fik hver enkel AB-spiller en specifik opgave, som skulle løses i kampen. Derudover fik holdet en fællesopgave om at yde deres bedste og holde humøret oppe i samtlige af kampens 30 minutter. Hvis alle opgaver blev fuldført, og pigerne efter kampen kunne se hinanden i øjnene og sige, at de havde gjort deres bedste, ville resultatet af kampen ikke betyde det store. Pigerne ville som hold have vundet.

Ved finalens start var der ikke andet end god stemning og anerkendelse mellem de to mandskaber, som efter indløb og navneopråb stillede sig op på en række over for hinanden og gav high five og ønskede hinanden held og lykke med kampen. Ude på sidelinjen var der ikke ét tomt sæde at spore. Tilskuerne vidste godt, hvad der var i vente. Køges tilhængere var mødt talstærkt op, og hjemmeholdet fra AB havde naturligvis også en solid support blandt tilskuerne.

Da kampen blev fløjtet i gang var der fuldt tryk på kedlerne fra sidelinjerne, og der gik ikke længe, før Køge havde kvitteret med den første scoring i kampen. Og da AB kort efter svarede igen med en flot scoring fra Rebecca, blev der kun fyret endnu mere op under tilskuerne. Nu var finalen for alvor skudt i gang!

Når AB var i angreb, blev de mødt af Køges offensive forsvar, som tvang AB’erne til at bevæge sig godt for hinanden og ikke lade sig presse for langt tilbage på banen. Det gjorde, at de to hold fulgtes pænt ad til stillingen 3-3. Men så tog fanden ved AB-pigerne, og især Emma og Sof, som tog udfordringen op mod de fremskudte forsvarsspillere. De fik lavet mange gode finter, og de formåede hele tiden at spille hinanden til gode chancer.

I forsvaret havde AB en stor opgave foran sig, idet de skulle finde en måde at få begrænset Køges målbombende angreb på. Og her viste AB den klasse, der i sæsonens løb har gjort, at de må være at betragte som et af Sjællands bedste U12 pigehold. For selvom AB-pigerne ikke kunne matche Køges piger rent fysisk, så formåede de alligevel at få stukket en kæp i hjulet på køgegensernes angrebsspil. Her viste Sof sig igen som en sand general i forsvaret, og hun dirigerede og kommanderede på fornemste vis rundt på sine medspillere, så der på intet tidspunkt blev efterladt nogen nævneværdige huller til modstanderne. På kanterne fik Anna, Viki og Sofie helt afmonteret Køges farlige fløje, som ikke præsterede at komme igennem til mere end et par afslutninger hele kampen.

Da første halvleg var nær sin afslutning, og Køge langsomt havde fundet ud af, at de måtte fokusere flere af deres kræfter på Sof og Emma, tog Anna og Zara i stedet over. Og hvilken vildskab, som tilskuerne blev vidne til. Zara fintede sig insisterende igennem, og hun måtte gentagne gange tage imod knubs fra de større og stærkere forsvarsspillere. Det tog dog ikke modet fra Zara, som uimponeret fortsatte sit enmandsshow. Inde på stregen kæmpede Anna en brav kamp, og de gange, hun fik et indspil i hænderne, rev, sled og slæbte hun sig fri til scoring eller straffekast.

Emma, Zara, Sof og Annas hårde slid i angrebet førte til 6 flotte scoringer, og da forsvaret med Sof og Rebecca i spidsen samtidig stod som en solid mur, formåede Køge ikke at score mere end én enkelt gang.

Ved halvlegen førte AB 9-4 til stor forbavselse for de mange tilskuere.

I halvlegssnakken fik pigerne stor ros for deres indsats. Herefter blev de taget med på råd, i forhold til hvad der skulle ske i anden halvleg. Enten kunne de vælge at holde tempoet oppe i kampen, som de havde gjort i første halvleg. Dette ville formentlig føre til mange scoringer fra begge hold. Eller de kunne vælge at trække tempoet ud af kampen, hvilket ville gøre det sværere for begge hold at score mange mål. Pigerne havde svært ved at vælge, idet de kunne se fordele og ulemper ved begge situationer – et sandt dilemma. Til sidst tilkendegav Zara, at træneren gerne måtte tage beslutningen (mange tak, Zara), og det blev besluttet, at tempoet skulle trækkes betydeligt ud af kampen.

Fra anden halvlegs start forsøgte AB gradvist at køre længere angreb, og det fik i perioder presset Køge til at komme endnu længere frem på banen. Desværre havde de glemt den dynamiske duo: Emma og Sof, som blot udnyttede den ultraoffensive forsvarsformation til at komme til endnu friere chancer på mål, hvilket naturligvis førte til scoring.

I forsvaret kæmpede AB videre, og i lange perioder af halvlegen lykkedes det at holde Køge fra de helt store chancer. Til sidst blev det dog for meget for Køges meget talentfulde venstreback, som ude fra 10-meters afstand hoppede op og knaldede bolden op i hjørnet uden chance for en ellers velspillende Laura MK inde på målet.

I kampens døende minutter gik Køge frem i et helbanepres i håb om at stresse AB’erne til fejl. Dette skete heldigvis ikke, og da kampen blev fløjtet af kunne AB velfortjent række armene i vejret som dette års vindere af AB Julecup. Måltavlen viste da også sine klare cifre: 19-14 i AB’s favør. En kæmpe flok AB-spillere kom løbende ind på banen og var alle med til at fejre sejren med et kæmpe sejrs-lykkehjul.

Efter kampen blev hele holdet fortjent kåret til ”kampens lort”, da alle formåede at holde de aftaler, der var blevet indgået inden kampen. Og alle kunne uden tøven se hinanden i øjnene og sige, at de utvivlsomt havde givet deres bedste. Kampen vil især blive husket for 3 små detaljer:

1) Sofs elegante fald bagud (ingen ved, hvorfor hun faldt). Men på trods af at være på vej til jorden, præstede hun alligevel at få afleveret bolden præcist videre.

2) Sofies knivskarpe overgang, som helt splittede Køges forsvar ad. Men ikke nok med det. Sofie greb også en kanonkugle af en aflevering for derved at omsætte den til scoring helt oppe i hjørnet af målet, uden chance for Køges målvogter.

3) Og selvfølgelig trænerens sublime ”knæslide” ned ad sidelinjen!

Ved præmieoverrækkelsen var der ikke et øje tørt hos de mange stolte forældre og spillere. AB fik i overværelse af Gladsaxes Borgmester overrakt sine præmier – nogle flotte træningstrøjer, hvorpå der stod, at

Nyheder
10.12.18
AB Special
Gladsaxe Handicappris til Specialstrænere
Fredag eftermiddag var trænerteamet i AB Håndbold Specials på rådhuset, hvor de ...
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd