Håndboldskole 2018

VSH - AB: 10-11

30. januar 2017
Tidlig søndag morgen var AB's U12 Piger taget til Virum-hallerne for at spille mod VSH 2002. Kampen skulle fungere som et punktum på en fantastisk weekend, hvor fredagen havde budt på Sushi-aften hjemme hos træneren, og lørdagen havde stået på hyggelig træning i AB-hallen. Nu manglede der bare kampen mod VSH 2002.

AB havde op til dette opgør vundet alle deres kampe, imens havde modstanderen både vundet, tabt og spillet en kamp uafgjort. AB var derfor på papiret favoritter til at vinde opgøret. Der var dog det lille "men", at VSH 2002 havde vundet alle deres kampe på hjemmebanen siden sommerferien, og AB ville skulle være ekstra dygtige, hvis en sejr skulle hives hjem fra Virum.

VSH 2002 viste allerede deres styrke fra kampens start. Med hurtigt angreb og giftige kontraløb kom de hurtigt foran 2-0. Skulle dette virkelig være kampen, hvor AB led deres første nederlag?

I angrebet kunne AB ikke rigtig få det til at køre. Der blev gang på gang afsluttet på halvfærdige angreb, og når bolden gik over stegen, var det oftest mere held end forstand. Alligevel formåede AB at kæmpe sig tilbage i opgøret. Ikke mindst på grundt af et bundsolidt forsvar, som nok engang fik lukket helt ned for modstanderen - AB har i denne sæson præsteret i gennemsnit blot at lukke 11 mål ind pr. kamp. Virkelig flot!

Kampen igennem var det AB, der var foran med et par mål, men hver gang der skulle trækkes fra, kom personlige fejl i vejen, og VSH 2002 kom gang på gang tilbage.

I halvlegen kunne pigerne have fået en ordentlig skideballe, men i stedet blev der fokuseret på at genopfriske taktikken og på ikke at gøre tingene sværere end nødvendigt. Lige lidt hjalp det dog, og anden halvleg blev mindst lige så forfærdelig som den første, hvis ikke værre?

Kampens afgørelse faldt med under et minut igen. Her blev Emma træt af elendigheden, og med et flot, vinklet skud fra fløjen hamrede hun bolden helt op i hjørnet af målet. VSH 2002 nåede lige at reducere inden slutfløjtet. Det ændrede dog ikke på facit. Nemlig at AB vandt 11-10.

I enhver sæson vil der komme kampe, hvor man ikke præsterer. Det fører oftest til nederlag. Dog er forskellen på gode hold og de middelmådige, at de gode hold formår at vinde, selv når tingene bare ikke vil lykkes. Denne kamp skal hurtigt i glemmebogen, for den var ikke køn at være vidne til. Dog kan AB-pigerne glæde sig over at være det første hold, der har slået VSH 2002 i Virum-hallerne siden sommerferien. Det må man godt være lidt stolt af.

Efter kampen var der forståeligt ingen, der fik "kampens lort". Dertil var indsatsen simpelthen for ringe. I stedet kunne man fra AB's side senere på eftermiddagen sende "kampens lort" og et kæmpe tak videre til naboerne fra Værløse, som i deres kamp mod HIK spillede 20-20. AB kunne ikke have ønsket sig et bedre resultat.

Det betyder, at der nu er luft ned til andenpladsen med et hul på 3 point. I næste weekend venter en spændende udekamp mod Lyngby HK, inden der kommer en velfortjent vinterpause i februar.

Selvom søndagens kamp ikke blev det flotte punktum, som vi havde håbet på, så endte weekenden alligevel med at blive kæmpe succes, idet AB nu er et kæmpe skridt tættere på at komme til Sjællandsmesterskaberne.

En optimistisk træner siger tak for en god weekend!

Med venlig hilsen

Lars Tetzlaff (U12 Pigetræner i AB)

Nyheder
10.12.18
AB Special
Gladsaxe Handicappris til Specialstrænere
Fredag eftermiddag var trænerteamet i AB Håndbold Specials på rådhuset, hvor de ...
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd