Håndboldskole 2018

AB - Værløse: 19-14

22. januar 2017
AB's U12 Piger skulle søndag eftermiddag forsvare titlen som ubesejret i deres A-pulje. På den anden banehalvdel stod pigerne fra Værløse, som heller ikke havde tabt en kamp i det nye år.

Op til kampen var AB ramt af sygdom, da Laura MK lå med høj feber. Der skulle derfor tænkes i alternative løsninger på målmandsposten. Heldigvis havde AB et es i ærmet. Sidste forår var det nemlig lykkedes at skrive kontrakt med den meget talentfulde målvogter, Viki, og hun skulle nu vogte målet i eftermiddagens opgør.

Da kampen blev fløjtet i gang, fulgtes de to hold pænt ad. AB havde i forsvaret fokus på at markere Værløses tårnhøje venstre back. Denne opgave klarede Emma flot, og det lykkedes ikke for hende at score i hele kampen.

Op til kampen havde AB-pigerne nærstuderet video fra Julecuppen, hvor Værløse var blevet slået. Ud fra dette videomateriale fik pigerne selv lov til at lægge planen for angrebsspillet. Her styrede Zara slagets gang, og hun fik gentagne gange sat sine backs op til gode situationer på ydersiden af modstanderens forsvarsformation.

Der lykkedes dog aldrig helt for AB at ryste modstanderen af. Der manglede fight og vildskab i pigerne. Så selvom Værløse gentagne gange ikke formåede at sætte to afleveringer sammen uden at tabe bolden, så fik AB ikke udnyttet de mange frie bolde, som lå lige foran dem.

Midt i halvlegen blev taktikken skiftet, og Viki kom med op i angrebet. Det gav en anderledes god energi og et tempofyldt angrebsspil. Emma fik kørt godt rundt med sin modstander og fik afsluttet flot oppe i hjørnerne. Halvlegens detalje kom dog fra Viki, der ud af det blå pludselig lagde et hårdt studsindspil til en helt fri Zara på stregen - Meget flot!

Ved halvlegen førte AB med 3 mål, men AB-træneren var bestemt ikke tilfreds med indsatsen på banen. Så for første gang i denne sæson blev der talt med meget store bogstaver i halvlegssnakken. De løse bolde skulle vindes, tacklinger skulle kunne høres ude i restauranten, og så skulle alle bakke hinanden op inde på banen.

Fra anden halvlegs start kunne det tydeligt spores, at ilden i AB'ernes øjne var tilbage. I forsvaret fik Sofie taget godt fat i sin modstander, og Rebecca hev og sled med de fintestærke angrebsspillere. I angrebet var det nu Annas tur til at pumpe på ude fra backen. Og selvom hun gentagne gange blev flået mere eller mindre fra hinanden, gav hun aldrig op! Dejligt at se så meget fight hos Anna!

Til denne kamp havde vi bedt Abi om hjælp, da vi uden Laura MK ikke havde nogen udskiftere. Men selvom Abi til dagligt spiller på AB 2, var hun bestemt ikke nervøs over at skulle på førsteholdet. Der gik ikke mere end 10 minutter, så havde hun banket et flot mål ind ude fra fløjen.

I angrebet pumpede Enma og Sof ufortrødent videre i presspillet. Og Værløse var nødt til at hive Sof ned bagfra for at få stoppet hende. Men hvis der er én person, man ikke skal lægge sig ud med på en håndboldbane, så er det Sof. Efter at have sundet sig lidt tog hun sagen i sin egen hånd og hamrede et flot mål ind helt ude ved stolpen!

Denne halvleg bød fra AB's side på en del mere fight og vilje end i første halvleg. Dette kunne eksempelvis ses, da der midt i halvlegen lå en løs bold foran AB's forsvar. Her var der ikke blot en, nej heller ikke to, men hele tre AB-spillere, som kastede sig ned over bolden. Skønt at se!

I halvlegens slutfase forsøgte AB igen at få Rebecca igennem på ydersiden. Men uheldigvis var det "stolpe ud" for Rebecca, som ellers havde spillet en fin kamp.

Kampen blev sluttet pænt af med, at Viki nok engang lavede et flot indspil til stregen, som igen kunne score sikkert.

Resultatet af kampen blev 19-14 til AB.

Efter kampen blev Viki fortjent kåret til "kampens lort". Med flot målmandspil og en redningsprocent på 40 samt to flotte indspil var det fuldt fortjent, at hun løb med titlen.

AB's U12 Piger er fortsat ubesejret i deres pulje. På søndag venter et spændende opgør mod Virum. Forhåbentlig er Laura MK med igen, så AB kan stille i stærkeste opstilling.

Mvh Lars Tetzlaff (U12 Pigetræner i AB)

Nyheder
17.1.19
Husk kontingent opkrævning 1. februar
Vanen tro udsendes der dags dato kontingentopkrævninger til indbetaling d.
Kalender
27.1.19
U14 Piger
Kamp
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd