Håndboldskole 2018

HIK - AB: 11-14

12. marts 2017
Ind imellem sker det, at man som træner får muligheden for at deltage i de helt spændende kampe, hvor en sejr betyder mere end bare to point på kontoen. Den oplevelse havde jeg i dag, da jeg med mine U12 Piger var taget til Maglegårdshallen for at spille topopgør mod HIK. I dette opgør ville en sejr ikke alene betyde point i tabellen; den ville også gøre holdet til puljevindere.

I ugen op til dette opgør var der blevet lagt ekstra på i træningen, så pigerne fysisk ville være klar til søndagens topkamp. Tirsdag inviterede AB’s U14 drenge os med til deres træning, og her fik pigerne for alvor mærket på egen krop, hvad der skulle til for at modstå de fysisk overlegne drenge. Lørdag stod på eksplosiv styrketræning sammen med AB’s fysioterapeut, Jonas, som blandt andet instruerede pigerne i dødløft. Herefter havde vi inviteret Glostrups U12 drenge til en træningskamp. Kampen blev spillet over tre halvlege á 15 minutter, og nok engang fik pigerne deres sag for mod nogle fysisk stærke og hurtige drengespillere. Træningskampen blev vundet med 8 mål, og pigerne gav alle udtryk for, at de var klar til morgendagens opgør mod HIK.

Det er altid en kunst for en træner at sørge for, at ens spillere har det rette spændingsniveau inden en vigtig kamp. Og jeg var dårligt nok nået op i AB-hallen, før jeg blev mødt af mine piger, som allerede havde hentet kamptaske og var klar til at tage af sted mod Hellerup. HIK skulle bare have en over nakken! Efter ankomst til Maglegårdshallen tog jeg pigerne med ud på en lille gåtur rundt om idrætsanlægget. Her blev dagens taktik gennemgået, og pigernes spændingsniveau blev justeret, så ingen var overtændte til kampen.

Under opvarmningen var det dog klart for enhver, at pigerne under ingen omstændigheder ville lade deres energi og gejst tøjle, og jeg valgte derfor, at vi skulle komme blæsende fra start med kontraløb, hurtig midte og solide tacklinger i forsvaret.

Som sagt så gjort. Der gik ikke mange minutter af opgøret, før AB havde skabt sig en lille føring på et par mål. Kontraløbene førte ikke altid til mål, men de trættede tydeligvis HIK-spillerne, som i kampens start havde svært ved at matche AB’erne fysisk. Især Sof fik sat sig igennem med insisterende gennembrud og flotte afslutninger til følge.

I forsvaret kæmpende Emma en brav kamp i den skæve 5-1-formation. Og hun lykkedes i sikker stil med at få passiviseret HIK’s topscorer. Inde bagved arbejdede Anna, Rebecca og Sof godt sammen omkring stregspilleren, og HIK fik ikke scoret ét eneste mål fra stregen. Ude på fløjene fik Sofie og Viki lukket godt af for modstanderen, og de var begge gode til at mærke efter, hvornår det var tid til at tackle, og hvornår det var bedre at afvente.

Ved halvlegen førte AB med et par mål, og i halvlegssnakken var der ingen panik. Pigerne var alle klar over deres opgaver, og de vidste, at hvis de blot fuldførte deres del, så ville fællesskabet sejre.

I anden halvleg var AB konstant et skridt foran modstanderen. Emma fik scoret nogle flotte mål udefra, og både Anna og Rebecca fik sat sig igennem på backerne med mål eller straffekast til følge. I alt fik AB tre straffekast i opgøret, der alle blev omsat til mål af Emma, som i denne sæson ikke har brændt ét eneste. Meget flot!

Inde på AB’s mål fik Laura MK taget eftertrykkelig revanche. Hun pillede det ene skud efter det andet, og det var reelt kun på 100 %-chancer og straffekast, at HIK præsterede at score. Dejligt at se Laura MK i sådan et spilhumør!

Hen mod kampens slutning førte AB med et par mål, og kampen kunne i teorien gå begge veje. Men Zara fik i kampens sidste 5 minutter slukket alt håb hos HIK’erne. Først forsøgte hun sig med gennembrud mellem HIK’s to største spillere. Det kostede nogle tæsk, men Zara var hurtigt på benene igen. Herefter afdriblede og fintede hun HIK-forsvaret i tre angreb i træk med tre scoringer til følge. En bedrift som efterfølgende vandt hende kåringen som ”kampens lort”. Godt gået, Zara!

Kampen endte fortjent 14-11 til AB, som nu kan kalde sig for puljevindere i A1-rækken med to runder tilbage. I omklædningsrummet var glæden da også stor, og pigerne blev fejret med champagne og sejrssange.

Nu venter påskestævnet i Skive, hvor målsætningen utvivlsomt må være guldmedaljer. Herefter har pigerne både kvalificeret sig til Sjællandsmesterskaberne og Danmarksmesterskaberne i slutningen af april. Det er helt utroligt, hvad disse piger har præsterede i denne sæson. Indtil videre er det blevet til 62 sejre i sæsonen og kun 4 nederlag. Pigerne er tilmed ubesejret siden d.19.november 2016!

Det er næsten overflødigt at nævne, hvor stolt jeg er som træner over at være i spidsen for denne flok piger. I har om nogen bevist, hvad sammenhold, glæde og ambition kan føre til.

Med venlig hilsen

Lars Tetzlaff (En meget stolt U12 Pigetræner i AB)


Nyheder
17.1.19
Husk kontingent opkrævning 1. februar
Vanen tro udsendes der dags dato kontingentopkrævninger til indbetaling d.
Kalender
27.1.19
U14 Piger
Kamp
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd