Håndboldskole 2018

Værløse - AB: 11-16

26. marts 2017
AB’s U12 piger havde i dag både heldet, marginalerne og ikke mindst modet på deres side, da Værløse på udebane blev besejret med 5 mål. AB fik dermed sin niende sejr ud af ni mulige i denne sæsons A1-række. Kampen blev overværet af nuværende kvindelandstræner, Klavs Bruun Jørgensen, som måske så nogle kommende talenter til sit hold ;)

I starten af kampen fulgtes de to hold pænt ad i 15 minutter indtil stillingen 4-4. Her erobrede Værløse bolden og kom af sted i et kontraløb. Men heldigvis tilsmilede lykkens gudinde AB, og på grund af en forkert indstillet tidtagertavle, blev kampen blæst af, lige da Værløse skulle til at skyde. Dette frustrerede Værløse-spillerne voldsomt, og det var med til at tippe kampen over på AB’s side. AB-pigerne kunne nemlig nå ud og drikke en tår vand og få nogle instrukser under al forvirringen.

Da kampen blev genoptaget, stod der AB på det meste. I forsvaret fik Emma flot lukket ned for Værløses farlige back, og Rebecca og Sof fik sammen afstemt forsvaret, så Værløse aldrig fik gang i deres stregspil. På grund af det solide forsvar endte Værløses angreb ofte med at vare flere minutter, og tit endte de uden scoring. I den anden ende var AB anderledes effektive. Og det lykkedes stille og roligt for AB’erne at trække fra.

Ved halvlegen førte AB med 3 mål, og sejren syntes inden for rækkevidde. Sof måtte i første halvlegs afslutning lade sig udskifte, da hun var landet uheldigt på sit håndled. I pausen meldte hun sig igen klar til at komme på banen, men da hun tilmed var bleg i hovedet og på grænsen til at kaste op på grund af sygdom, valgte træneren klogelig at bænke hende resten af kampen.

Nu måtte pigerne kæmpe alt, de havde lært – uden udskiftere, og uden Sof! En ren gentagelse af finalen ved BDO-cup.

Men som så ofte set før havde AB-pigerne igen evnen til at vende modgang til medgang, og fra starten af anden halvleg var der blot endnu mere ild i øjnene på de grøn og hvid-blusede piger fra Bagsværd.

Anna og Zara forsøgte sig med det ene gennembrud efter det andet. På et tidspunkt præsterede Anna at bryde igennem på ydersiden af forsvarsspilleren, og med to hænder i ryggen formåede hun alligevel at hamre bolden helt op i toppen af målet, alt imens hun faretruende var på vej ned mod gulvet. Kort efter forsøgte hun sig igen med et gennembrud, og blev denne gang sendt i gulvet med endnu mere kraft end før. Straffekast, og en skadet Anna, som måtte ud og sidde på bænken. Nu var gode råd dyre, men heldigvis var der to spillere, der trådte i karakter i netop dette øjeblik: nemlig Sof og Viki.

Sof havde i løbet af halvlegen siddet med en ispose skiftevis på hånden og på panden for at dulme smerterne, og hun var nu klar til igen at træde ind på banen, hvor hendes hold havde mest brug for det. Fucking sejt! (Og ja Sof, jeg skal nok betale en 5’er i bødekassen for at bande ;)).

Den anden modige spiller var Viki. Hun havde ved lørdagstræningen vist sig som en habil straffekastskytte, og holdets vanlige straffekastskytte, Emma, havde til træningen opfordret og opmuntret Viki til at tage chancen i kampene. Som sagt så gjort. Viki trådte frem til straffekaststregen, og få sekunder efter havde hun scoret et flot mål uden chance for Værløse-keeperen.

I de efterfølgende angreb var det i Annas fravær nu Zaras tur til at indtage backpositionen. Og hvilket indhop fik hun lige lavet! På første presspil fik hun lavet en brillant rullefinte, som totalt snød forsvaret, og kort efter fintede hun sig igen forbi en forsvarsløs forsvarsspiller fra Værløse. Stærkt gået!

Efter nogle minutter var Anna igen klar, og Sof kunne igen komme ud på bænken og hvile sig. Det betød, at Sofie måtte ind og styre showet på stregen, og det gik ikke stille for sig. Hun fik placeret sig rigtigt godt og fandt ind imellem nogle virkeligt gode huller i forsvaret. Det blev til nogle flotte afslutninger og et mål til følge. Sofie kom kort efter ud som playmaker, hvor hun med sikkert presspil fik styret AB mod sejr. Det er altid rart med sådan en alt-muligt-kvinde på holdet, som uden problemer træder til dér, hvor holdet har mest brug for det.

I AB-målet viste Laura MK sig igen som en sikker sidste skanse. Sammen med resten af AB-forsvaret kan hun pryde sig med at have lukket næstfærrest mål pr. kamp på hele Sjælland. En virkelig flot præstation!

I denne kamp fik alle vores spillere prøvet en masse nye positioner af. Emma blev eksempelvis playmaker. Dette syntes umiddelbart at falde i Emmas smag, som kvitterede med flere flotte langskudsmål fra 10 meters afstand.

Kampens lort skulle dog findes ovre på højre back, hvor Rebecca langsomt, men sikkert er ved at udvikle sig til en dygtig bagspiller. Vilkårene som højrehåndet højre back er ikke altid lette. Foruden at være i større risiko for skader grundet større rotation i knæene, skal hun også justere og spejlvende alle sine løb, afslutninger og finter i forhold til, hvis hun var venstrehåndet. I denne kamp bidrog Rebecca nok engang med sikre gennembrud og scoringer, når holdet havde mest brug for det – og så stod hun også for kampens detalje, da hun på et gennembrud hoppede ind i feltet og afsluttede med modsatte hånd (altså den venstre). Desværre blev målet underkendt, men sikke en detalje. Adspurgt efter kampen om grunden til det pludselige skift af skudhånd, svarede hun, at det var virkede lettere at afslutte med venstre hånd i situationen. Fremragende! Træneren var efterfølgende sikker på, at Rebeccas afslutning med venstre hånd var en hyldest til hendes venstrehåndet træner.

Da kampen blev blæst af, viste måltavlen sikre 16-11 til AB.
AB-pigerne mangler nu kun én kamp i puljen mod Virum. Bliver den vundet, har pigerne præsteret at gå gennem A1-rækken uden nederlag.

Ugen skal derfor bruges på at træne godt op mod denne kamp. Først har vi dog lagt Sof i seng, så hun kan blive rask :)

Med venlig hilsen
Lars Tetzlaff (U12 Pigetræner i AB)


Nyheder
5.2.19
Medlems-/Opstillingsmøde d. 28. februar
MEDLEMS-/OPSTILLINGSMØDE.

Torsdag d.
Kalender
24.2.19
U10 Drenge
Kamp
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd