Håndboldskole 2018

Træningslejr på SØS

6. november 2017
AB’s U14 Piger har i denne weekend været på træningslejr på Sydøstsjællands Idrætsefterskole i Haslev.

Pigerne ankom fredag aften, hvor de med det samme blev mødt af to efterskoleelever, Oliver og Jakob, som viste rundt på skolen. Derefter var der lækker aftensmad i spisesalen til stor tilfredshed for de sultne AB-piger. Efter aftensmad stod den på aftentræning i en af de store håndboldhaller på efterskolen. Trætte og udmattede brugte pigerne de sidste aftentimer på at se film sammen i det klasselokale, de skulle sove i.

Om lørdagen stod pigerne op til lækker morgenmad oppe i spisesalen. Altid skønt at starte dagen med et godt måltid. Kort efter maden befandt alle pigerne sig oppe i hallen, klar til en afslappende omgang yoga. Med en velafbalanceret chakra kunne pigerne trække i overtøjet og begive sig op i Haslev By for at se nærmere på værtsbyen. Samtidigt gav det mulighed for at proviantere i den lokale Netto.

Efter at være vendt tilbage til efterskolen fik pigerne lækker frokost, og de gjorde nu klar til at tage imod pigerne fra Dalby, som var blevet inviteret til en fællestræning. Da Dalby-pigerne ankom, førte AB-pigerne an i en fælles opvarmning. Det gav anledning til en masse smil og sjove bemærkninger. De næste timer blev brugt på god, intens træning for de cirka 30 håndboldpiger. Afslutningsvis skulle der naturligvis spilles kampe, som AB kunne trække sig sejrrigt ud af.

Efter at have sagt pænt farvel (og på forhåbentlig gensyn) spiste AB’erne aftensmad. Herefter gjorde de klar til den store Voice Junior Finale. I et klasselokale fyldt med luftmadrasser, slikposer og sure håndboldsko kunne pigerne se vinderen blive kåret til stor jubel for nogle, imens andre så måbende til.

Aftenen var dog langt fra forbi for pigerne. Da klokken slog 22:00, fik pigerne at vide, at de skulle på natløb ude i Haslev. Pigerne blev inddelt i tre hold og fik først til opgave at lave et holdnavn og uploade et gruppebillede til facebook. Det førte til nogle interessante holdnavne: Nattens dæmoner, Team høj på coke og Hætte bøllerne. Bevæbnede med lommelygter, strikhuer og store haltørklæder bevægede pigerne sig ud i den mørke nat i Haslev. Undervejs skulle pigerne løse forskellige samarbejdsøvelser, og de skulle besvare drilske spørgsmål omkring håndboldregler. Ved du fx, hvad der skal dømmes, hvis en bold, som er på vej mod et tomt mål, bliver blokeret af en vildfaren kat på banen? Det ved AB’s piger nu :)

Efter tre timer i forskelligt terræn kunne pigerne vende tilbage til efterskolen, hvor nattens vindere blev afsløret. Stort tillykke til Hætte bøllerne med deres GODE præmie. Det er næsten overflødigt at nævne, at pigerne alle sammen faldt i søvn på få minutter efter at have lagt hovedet på hovedpuden.

Søndag morgen var alle pigerne godt trætte til morgenmaden, og nogle valgte da også at sove lidt ekstra efter at have spist. Enkelte pigerne mødte dog også op til morgen-yoga, hvor lørdagens natteløb kunne renses helt ud af kroppen. Formiddagen brugte pigerne på at rydde op og slappe af. Det blev også til en lidt anderledes oplevelse, da efterskolens eget baskethold skulle spille kamp på hjemmebane. Det gav pigerne mulighed for at lære en anden sportsgren at kende. Da basketkampen var forbi, startede AB-pigerne deres opvarmning. Søndag eftermiddag skulle nemlig stå i træningskampenes tegn. Først skulle AB 2 spille mod Team Faxe. Det blev til en overbevisende sejr til AB mod de fysisk overlegne piger fra Team Faxe. Søndagens flotte sejr giver pigerne en masse selvtillid mod de kommende kampe i puljen.

Bagefter skulle AB 1 spille mod et hold fra idrætsefterskolen. Vi taler her om elever, som er 2-3 år ældre end AB-pigerne. Samtidigt bestod holdet både af pige- og drengespillere. Tilskuerpladserne var godt fyldte, og efterskolens maskot satte en hektisk stemning med sin tromme og farverige uniform. Det blev en vild kamp, hvor AB’erne simpelthen nægtede at give op. Med flot sammenspil og hård fight kunne AB-pigerne til sidst trække sig sejrrigt ud af opgøret med 28-25. En kæmpe bedrift, som uden tvivl giver en masse selvtillid op mod midtugens vigtige kamp mod Amager.

Træningslejren har været en kæmpe succes! Vi er blevet behandlet virkelig godt af vores værter. Faciliteterne har været i top, og alt har bare fungeret. Samtidigt har pigerne endnu en gang bevist, hvor pligtopfyldende, ansvarsfulde og skønne de er. Det er simpelthen en fornøjelse at være af sted med jer alle sammen, og jeg glæder mig meget til, vi skal af sted igen!

Nyd jeres søndag, og så ses vi på tirsdag til endnu mere træning.

Med venlig hilsen

Lars Tetzlaff (U14 Pigetræner i AB)

Nyheder
6.5.19
Kasserer søges til Håndboldbestyrelsen
Har du lidt ekstra tid i hverdagen og vil du være aktiv i en håndboldklub med bø...
Kalender
28.5.19
Oldgirls 1 og 2
Dame Oldies B Sommerturnering AB - Team Kongevejen
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd