Håndboldskole 2018

AB - Køge: 15-26

19. november 2017
AB’s dygtige U14 Piger skulle her til eftermiddag spille topopgør mod de ubesejrede piger fra Køge. I sæsonåbneren mødte AB netop Køge på udebane, hvor det blev til en sikker sejr til Køge. Dette nederlag skulle revancheres i denne søndags topopgør.

AB kunne for første gang længe stille op i næsten stærkeste formation, så der var god grund til at tro på, at pigerne kunne yde Køge mere modstand denne gang. I gårsdagens træning havde holdet også haft fuldt fokus på den opgave, der ventede mod Køge. Her var det især Køges offensive og aggressive forsvar, som var på taktikbrættet. Pigerne fik derfor trænet en masse krydsbevægelser og overgangsspil, hvilket allerede gav pote i kampens første angreb. Her førte en krydsbevægelse til et flot indspil til Jovana – og så var kampen for alvor i gang.

Forsvarsmæssigt havde AB ladet sig inspirere af såvel Køges forsvar som af den tidligere politiker Uffe Ellemann-Jensen, som finalen ved EM i 1992 udtalte de berømte ord: ”If you can’t beat them; join them”. Så AB besluttede sig simpelthen for at give Køge tilbage af deres egen medicin. Dette overraskede tydeligt Køge i første halvleg, hvor det ofte lykkedes AB at fraerobre boldene fra Køges angribere, eller simpelthen få dem til at afslutte ude af balance og langt udefra.

Da de første 25 minutter var færdigspillet, stod kampen 12-10 til Køge. AB var fortsat med i kampen. Nu skulle Køge have bank!

Desværre fik AB en mareridtsstart på anden halvleg, og Køge kom hurtigt foran med 5 mål. Pigerne fra Bagsværd nægtede dog at lægge sig ned, og de blev ved med at kæmpe det bedste, de havde lært. Men ovenpå nogle besynderlige udvisninger og uheldige afslutninger i angrebet, mistede AB langsomt pusten. Køge kunne via sin brede, dygtige spillertrup blive ved med at lægge et tungt pres på AB. Det blev kampafgørende.

Efter to halvleges spil viste måltavlen 26-15 i Køges favør.

AB- pigerne var en smule skuffede efter kampen, men de fik stor ros af deres trænere for at kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne. Pigerne tabte hverken hovedet eller modet i kampen – flot gået!

Nu venter der tre vigtige kampe for AB’s U14 Piger, som fortsat selv kan afgøre, om de skal ende på andenpladsen eller længere nede i tabellen. Næste gang er på udebane mod HMH: et sted, hvor nærmeste forfølger, Roskilde, tabte tidligere på sæsonen. Der skal derfor trænes godt i den kommende uge, så alle er helt klar til opgaven søndag.

Tak til alle, som kom og heppede her til eftermiddag!


Lars Tetzlaff (U14 Pigetræner i AB)


Nyheder
6.5.19
Kasserer søges til Håndboldbestyrelsen
Har du lidt ekstra tid i hverdagen og vil du være aktiv i en håndboldklub med bø...
Kalender
28.5.19
Oldgirls 1 og 2
Dame Oldies B Sommerturnering AB - Team Kongevejen
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd