Håndboldskole 2018

TMS Ringsted - AB: 18-15

21. januar 2018
Dagens topopgør i 1.division B stod mellem TMS Ringsted og AB's dygtige U14 Piger. Begge hold havde begge før opgøret maksimum point, så en sejr til et af holdene ville betyde en førsteplads i puljen.

Selv om dagens modstander var AB overlegne i både alder og størrelse, havde pigerne fra Bagsværd på ingen måde tænkt sig blot at falde bagover af benovelse. Fra kampens start fik AB lagt et stort tryk på TMS-pigerne, og de to hold fulgtes pænt ad i de første 15 minutter. Men så fandt AB et ekstra gear frem, og med gaspedalen i bund lykkedes det at skabe en føring på et par mål. Denne føring holdt ind til 15 sekunder før halvleg, hvor AB fik tilkæmpet sig et straffekast. Desværre for AB fik TMS-keeperen reddet skuddet, og som om det ikke var nok, lykkedes det for TMS at igangsætte en hurtig kontra efterfulgt af en scoring. Så i stedet for at føre med to ved pausen kunne holdene gå til halvleg ved stillingen 8-8.

I anden halvleg ønskede AB igen at trykke TMS Ringsted hårdt med kontraløb og offensivt forsvar. Desværre går det ikke altid, som præsten prædiker, og TMS fik hurtigt skabt en føring på tre-fire mål. Samtidigt formåede AB ikke at score i halvlegens første syv minutter. Men som så ofte før nægtede AB at give op. Og med en sublim præstation af Atiana inde på målet, godt hjulpet af et stærkt, dynamisk forsvar, fik AB langsomt spist sig ind i opgøret igen.

Ved stillingen 16-15 til TMS fik AB's forsvar nok engang presset TMS-angrebet ud i et passivt spil varsel. TMS kom dog til en åben chance med frit skud på mål. Heldigvis hev Atiana nok engang en fantomredning op af hatten, men uheldigvis for AB var der ingen AB'ere til at samle returbolden op, og TMS-stregspilleren kunne let nuppe bolden og score til 17-15.

Kampen endte 18-15 til TMS, som nok må føle sig en smule lettede efter opgøret. AB var i lange perioder af kampen det bedste hold på banen, og med en lidt større skarphed i de afgørende momenter, ville AB uden tvivl kunne sikre sig sejren i opgøret.

Håndbold handler i høj grad om udvikling hen over en hel sæson, men her kan det ofte være vanskeligt at vurdere, hvor meget man selv har udviklet sig. Man spiller en masse kampe - nogle tabes, andre vindes. Men har man udviklet sig, blot fordi kampene bliver vundet? En god måde at vurdere, om man har udviklet sig, er at måle sig op mod et hold på forskellige tidspunkter i sæsonen. AB's U14 Piger mødte til niveaustævnerne i september TMS Ringsted, og her blev AB spillet ud af brættet. I dagens opgør var det AB i førersædet, hvilket bevidner om et AB-hold, der gennem sæsonen har udviklet sig markant og nu er i stand til at bide skeer med et af de bedste hold på Sjælland.

Det er ikke så ringe endda!

Nyheder
22.4.19
U15 Piger
AB's U15 Piger vinder Kolding Handball Cup 2019
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd