Facebook

Vindere af strandstævnet i Gudmindrup

27. maj 2018

AB’s U14 Piger skød pinsesøndag den nye sæson i gang med strandstævne på Gudmindrup Strand i Vestsjælland.

Efter en times kørsel i bil indtog pigerne den flotte strand ud mod Sejerø Bugt med høj musik og endnu højere humør! Efter sidste sæsons store bedrifter på de danske strande var det en flok selvtillidsfyldte AB-piger, som efter en kort opvarmning stillede klar til første kamp mod KHKS 2. Og lad os sige det, som det er: KHKS 2 fik ikke et ben til jorden. Efter to halvleges spil på den solbeskinnede strand havde AB vundet med hhv. 17-3 og 24-2. Første sejr var i hus, hvilket blev fejret med lækre boller, bagt af AB’s trofaste Uglegan, Merete.

Det var ikke lykkedes for mange af AB-pigerne at lokke deres forældre med på stranden denne pinsesøndag, men forrige års vinder af ”Årets forælder”: Jens havde alligevel set sit snit til at fravriste denne sæsons forælderpris fra den dobbelt forsvarende forælder, Jacob, ved at møde op på stranden med fuld opbakning. Klogt træk af Jenner – alt presset må nu siges at være lagt over på Jacob :-D Mere om dette opgør i løbet af sæsonen ;-)

Anden kamp blev spillet en times tid efter, og her skulle AB spille mod FK Odsherred. Men ligesom i første kamp kunne de undertippede vestsjællændere ikke stille meget op overfor AB’s rullende strandmaskine. 21-3 og 16-6 lød målscorerne efter de to halvlege. Sejren var så overbevisende, at AB’s mest trofaste uglegan, Emilie, allerede efter kamp to mente, at guldet var i hus.

I sidste puljekamp skulle AB spille mod Greve 2. Vinderen af kampen ville gå i finalen. I de to første kampe var der blevet spillet med en U16-bold, hvilket gjorde målscoringerne en del sværere. I kampen mod Greve havde stævneledelsen fået læst på reglerne, og den korrekte boldstørrelse blev nu bragt i spil. Det satte for alvor gang i målscoringen. I første halvleg scorede AB så mange mål, at måltavledommeren til sidste udbrød: ”Hov, nu er der ikke flere tal tilbage på måltavlen”. Halvlegen endte 32-11 til AB. I anden halvleg satte AB tempoet en smule ned, men lige lidt hjalp det for de magtesløse grevegensere, som efter 10 minutters spil måtte se sig slået 24-13. Finalepladsen var nu i hus, og selvom Greve havde haft hele tre hold med til stævnet, var det ikke lykkedes dem at komme i finalen. Her ventede i stedet KHKS 1.

Imens AB-pigerne sad og ventede på, at finalen skulle blive skudt i gang, kom en af Gudmindrup Strands faste besøgende, en ældre dame, hen til pigerne for at høre, hvor de kom fra. Da hun hørte, at pigerne kom helt fra Bagsværd, spurgte hun, hvorfor de dog var taget helt til Vestsjælland? Pigerne forklarede i kor, at de var kommet for at spille strandhåndbold. Den ældre klappede i hænderne og roste pigerne for deres engagement, og så endda midt i pinsen.

I finalen var AB klar fra start, og KHKS 1 kom aldrig rigtig med i kampen. 19-6 og 22-8 lød de knusende finalecifre på. Så efter seks timers strandhåndbold i det flotte pinsesommervejr fik AB’s U14 piger fortjent overrakt de fine guldmedaljer, som bevis på, at AB nok engang er et af Sjællands bedste strandhold. Guldmedaljen var samtidigt den første trænermedalje nogensinde til U14 pigernes nye træner, Linea. Stort tillykke!

Strandstævnet vil uden tvivl blive husket for de mange flotte detaljer, som AB-pigerne leverede. Emmas afsindigt flotte piruetter, Sofs træfsikre kanonskud fra eget mål, Annas lange fangearme, som gang på gang formår at dække to spillere op på én gang og fiske bolden fra dem, Sofies bomber fra stregen op under overliggeren og Zaras mange trøjescoringer fra utroligt spidse vinkler. Men mest af alt vil stævnet nok blive husket for pigernes fantastiske sammenhold. Med godt humør og god stemning kan man komme langt. En ekstra lille detalje for de statistiske nørder: AB vandt i snit sine kampe med en målscore på 44-13.

Juni måned byder på yderligere tre strandstævner. Målet er at vinde dem alle sammen og derved overgå forrige sæsons flotte præstation med sejre i tre strandstævner. Men nu må vi se, hvad der sker. Et er dog sikkert: De andre hold skal være utroligt skarpe, hvis de skal have en chance mod AB’s U14 Piger!

Nyheder
11.6.20
Retningslinjer på anlægget
AB hallen, omklædnings- og fitnessfaciliteter åbner igen pr.
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd