Facebook

Gladsaxe Handicappris til Specialstrænere

10. december 2018
Fredag eftermiddag var trænerteamet i AB Håndbold Specials på rådhuset, hvor de fik overrakt Gladsaxe Handicappris af borgmester Trine Græse. Det er første gang, at prisen uddeles og det er for at hylde den særlige indsats, som giver borgere med handicap en øget mulighed for deltagelse i foreningslivet. Et overvældet og stolt trænerteam modtog blomster, diplom og fortjente klapsalver til den fine lille ceremoni på Gladsaxe Rådhus.

Her følger borgmester Trine Græses fine tale:

- Vi er samlet her i dag i en helt særlig anledning. I dag har jeg nemlig fornøjelsen af at uddel Gladsaxe Kommunes Handicappris for allerførste gang nogensinde. Så det er en historisk dag.

- Handicapprisen er indstiftet med det formål, at anerkende og fremhæve de gode eksempler på den ekstraordinære indsat, der ydes for Gladsaxe-borgere med handicap, for at gøre det lettere for denne gruppe at deltage i samfundslivets forskellige fællesskaber, som f.eks. arbejdsliv, foreningsliv og interessefællesskaber.

- For at komme i betragtning skal man have ydet en ekstraordinær indsats eller taget et nyt initiativ.

- Og det har I, Trænerteamet for AB Håndbold Specials og Akademisk Boldklub. Og derfor bliver det Jer, der som de første nogensinde, får tildelt Gladsaxe Kommunes Handicappris.

- I er blev indstillet til prisen af Casper Jensen fra Akademisk Boldklub. Casper skriver bl.a. i sin indstilling:

- ”Jeg vil meget gerne indstille vores trænerteam, som hver torsdag træner AB Håndbold Specials, som er et hold af udviklingshæmmede. Deres glæde ved at være aktive og sociale er fantastisk at være vidne til. Mange udviklingshæmmede eller mennesker med særlige behov har et dårligt eller helt manglende netværk. En del er isolerede og derfor er en del af AB Håndbold Specials mål at skabe et sammenhold, og en glæde ved at være aktiv. Hver især har deres ekspertise, og sørger for støtte, vejledning og træning, så udviklingshæmmede og folk med særlige behov i Gladsaxe får et aktivt liv. De har på få år skabt et solidt fundament for en gruppe mennesker, som ofte bliver overset i idrætssammenhænge. Derfor synes jeg, at denne gruppe skal hædres som en samlet enhed, da de alle fortjener Gladsaxes Handicappris.”

- Det er flotte ord. Men de er helt igennem velfortjente. AB Håndbold Specials blev nemlig skabt for I syntes, at der manglede et idrætstilbud i foreningsregi til mennesker med særlige behov i Gladsaxe Kommune. Med stort engagement fra Jeres side, og velvilje fra AB, så fik I skab nogle gode rammer for, at træningen kunne komme i gang.

- Første træningsgang var den 19. august 2016, og spillerne myldrede til. Så ikke bare et, men hele to hold er nu fyldt med spilleglade kvinder og mænd, som med begejstring møder op til træningen hver torsdag. Den store tilslutning vidner om, at der i den grad har været et uopfyldt behov og en interesse blandt borgere med handicap for at dyrke idræt – både i Gladsaxe og i andre kommuner.

- Det er jo desværre en kendsgerning, at mange mennesker med særlige behov mangler et socialt netværk. Det har I gjort noget ved. For med AB Håndbold Specials har I skabt et meningsfuldt fællesskab til glæde og gavn for Jeres spillere.

- Med Jeres fælles indsats bidrager I til, at borgere med handicap kan indgå i et ligeværdigt fællesskab og få mulighed for at danne nye venskaber, både på og uden for banen.

- AB Specials har i dag ca. 25 medlemmer mellem 15 og 46 år. Udover den ugentlige træning deltager I også i forskellige turnering og stævner. I har f.eks. for nyligt været i Faxe og Helsingør til stævne. I har også en spiller, Magnus, der her i oktober har deltaget i Special Olympic Games i Andorra og Spanien. Han kom hjem med en flot bronzemedalje, som han stolt kunne vise frem i klubben til de andre AB-spillere. Sådan!

- I gør det muligt for målgruppen, at komme afsted til hygge og social samvær med håndbold og motion, leg og masser af grin og snak som omdrejningspunkt. Det er Jer der skaber og driver dette fællesskab. Det er tydeligt, at I har fokus på ”det gode liv”, på livskvalitet og på sundhed – alt sammen leget ind ved hjælp af håndbold, motion og sjov og ballade – både på håndboldbanen og udenfor. Med Jeres positive væremåde og tilgang skaber I glæde og sammenhold blandt de unge.

- Som kommune kan vi mange ting, men vi kan ikke skabe den form for fællesskab, som et møde mellem mennesker, baseret på fælles interesser og frivillige deltagelse kan. Men det kan I - og det gør I. Derfor er Jeres indsats så vigtig og betydningsfuld. Ikke alene den indsats, som I yder hver eneste torsdag, uge efter uge. Men også alle de andre mange timer, i lægger udenfor banen til gavn og glæde for spillerne, der familier og pårørende. Denne, måske lidt mere usynlige, indsats må vi bestemt ikke glemme.

- I er et utroligt stærkt team, der står bag spillerne og holdene. I er søde og rummelige mennesker, og I er alle dygtige og kompetente på hver Jeres måde. Scroller man ned over Jeres CV, kan man kun blive stolt når man ser på den perlerække af flotte uddannelser, evner, kompetencer og talenter I rummer. I har både sundhedsfaglige, pædagogiske og håndboldmæssige kvalifikationer med Jer.

- I har masser af erfaring med målgruppen, både som fagpersoner og som pårørende. Og så besidder I en stor portion energi, gåpåmod, rummelighed, masser af smil og højt humør – I vil virkelig det her! Det er også årsagen til, at Jeres spillere nu er en fuldt integreret del af AB.

- Jeg ved at ingen af Jer overhovedet vidste, at I var blevet indstillet til prisen, for AB og Casper Jensen fra administrationen har gået stille med dørene. Og især Casper, ved jeg, har spekuleret på hvordan, og om det overhovedet var muligt at lokke Jer herop på Rådhuset, uden at komme til at afsløre den reelle årsag.

- Men hvor er det dejligt, at det lykkedes. For det er en fantastisk fornøjelse, at få lov til, at stå her og overrække Gladsaxe Kommunes allerførste Handicappris i 2018 til lige netop Jer fantastiske træner i AB Håndbold Specials Trænerteam og til Akademisk Boldklub.

- Jeg håber, at I vil fortsætte Jeres fantastiske arbejde til gavn og glæde for borgere med handicap i mange år fremover.

- Og så håber jeg også, at vi ved at hædre og sætte fokus på Jeres fantastiske indsats, kan være med til at inspirere andre foreninger til at skabe endnu flere inkluderende fællesskaber for borgere med handicap.

- Udover diplomer og blomster får I også 10.000 kroner, som vi sender til AB’s foreningskonto. Hjerteligt tillykke med prisen!

Vi takker borgmesteren for de mange fine ord, og ønsker samtidig trænerteamet stort tillykke med prisen! Det er fuldt fortjent!


Nyheder
30.4.21
Herrer 1+2
Opstartsdyst St. Bededag 2021
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd