Facebook

En stor tak til Lene Vienberg

4. maj 2020
Tak for en stor indsats Lene!

Lene Vienberg (kendt som ”Hansen”) har takket af i AB's håndboldbestyrelse, og hun fortjener en stor tak for sin indsats gennem mange år i klubben. Både som aktiv spiller, men også på sidelinjen hvor hun har haft en særdeles stor betydning.

Lene blev meldt ind i AB i 1972 og startede i en tidlig alder med at være aktiv, og var ikke særligt gammel, da hun startede med at spille fodbold med drengene på Værebroparkens græsbaner. Herefter var det håndbolden som trak. Håndbold kom til AB midt i 60'erne, og i start 70'erne, da Lene var 8 år gammel, så gav hun det en chance. Da Lene ikke var det åbenlyse håndboldtalent, så blev hun sendt på mål, og her greb hun for alvor chancen og fik virkelig udfoldet sit talent. Træneren havde set rigtigt, og Lene spillede et hav af kampe som en sikker sidste skanse, hvilket også gav adskillige kampe i både 2. & 3. division.

Som så mange andre af håndboldpigerne dengang, så trak cricketsporten i hende når håndboldsæsonen lå stille i sommermånederne. Derfor startede hun op som 14-årig med at spille cricket, i første omgang fordi hun havde hørt fra drengene og hendes 2 brødre, at den daværende træner Peter Hargreaves, altid gav sodavand til dem der mødte op. Lene blev en del af en gylden årgang, som imponerede hele landet med flotte resultater. AB dominerede kvinde cricketsporten totalt i 10 år, hvor det blev til 8 Danmarksmesterskaber, både indendørs og udendørs, hvilket også gav Lene en flot karriere på det danske cricketlandshold.

De danske mesterskaber blev fejret med manér, og det fik Lene også at høre fra mor Grethe, der arbejdede i AB. Som Grethe sagde: "man skulle tro at der havde været rockerfest i damernes omklædningsrum", for så mange tomme flasker var de bestemt ikke vant til i dameomklædningen.

Som 17-årig blev Lene ansat på rådhuset hos Gladsaxe Kommune, og har herigennem været et solidt bindeled mellem AB's håndboldafdeling, og vores stærke samarbejdspartner Gladsaxe Kommune. At hun altid har været en ildsjæl har virkelig afspejlet sig i Lene arbejde, og hendes sociale og samlende person har kommet utroligt mange medlemmer til gode.

Selvom Lene aldrig selv har fået børn, så har hun trænet mange ungdomshold, og har sat sig selv til side for at hjælpe andres børn og sørge for at de bevarede håndboldglæden, og udviklede sig på og uden for håndboldbanen. Som en handlekraftig, engageret, dedikeret og dygtig leder, så har Lene været med til at få AB på landkortet, og har været med til at skabe den håndboldklub, som vi kender i dag.

Lene har som sagt haft masser af børn omkring sig, og er en mange gange stolt Gudmor, et hverv Tanja støtter Lene i 24-7.

Lene startede vores seniorudvalg op, og var tidligt en del af den årlige Julecup, som hun stadig er en del af. Herudover var Lene med til at starte AB Håndbold Special op, og har hjulpet trænergruppen med bl.a. økonomisk overblik lige siden.

Vi takker en sand ildsjæl for hendes store indsats, og Lene skal vide at hendes indsats ikke er gået ubemærket hen!

Nyheder
19.3.20
Trænerkabalen for 20/21
Håndboldsæsonen sluttede tidligt år grundet restriktionerne vedr.
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd