Facebook

Interview med den nye landstræner

12. november 2020
Mandag blev der sat navn på landstræneren for Special Olympics-damerne. Valget faldt på vores egen Pernille Thomsen fra AB Håndbold Special, hvilket vi naturligvis er meget stolte over. Derfor har vi sat den nye landstræner i stævne, for at høre lidt om hendes egne tanker omkring den nye opgave der venter forude.

Der er nogle klare målsætninger og prioriteringer
- Vi arbejder os henimod World Games i Berlin i 2023 (www.en.berlin2023.org)

- Her stiller vi både med et herrehold og et damehold. Sidst i Abu Dhabi klarede de sig jo mega godt, så vi håber at få stillet med et rigtig godt A-hold hos både damerne og herrerne. Derudover har vi også et mix-hold, der før har været i Spanien. Mix-holdet består af b- og c-spillere. Det der er det særlige ved landshold hos specials er, at vi kan niveau inddele, så det ikke kun er de allerbedste der kan deltage, men spillere med b og c niveau også får muligheden for at spille på landsholdet.

Rent udviklingsmæssigt er der også et fokus
- Jeg håber selvfølgelig at kunne inspirere til selve holdspillet. Man kan jo godt have en enkelt spiller eller to, der er meget dominerende, men hvis den spiller har en off-dag, så er det jo sindssygt vigtigt at hele holdet fungerer. Så jeg håber at finde - ikke bare de bedste spillere - men de bedste holdspillere, og lære dem at se og forstå spillet. Vi kan se, at hvis bare et eller to systemer kører, giver det så mange flere åbninger. Så ikke nødvendigvis mange forskellige systemer, men bare et par stykker der ligger helt fast.

AB's egne spillere følges, men favoriseres ikke
- Vi har jo både Kenni, Jelena og Magnus Lindholm tilknyttet landsholdene, og de er da helt sikkert stadig i spil.
Det har dog været vigtigt i min ansættelse hos Parasport Danmark, at jeg ikke favoriserer mine egne spillere. Derfor er det godt, at vi er to trænere og en holdleder, der er med til at udtage.

- Jeg synes bestemt vi har kandidater til b/c mix-holdet, da noget af det spillerne udtages på er, hvor gode de er til at passe deres træning, deltage i træning og falde godt ind socialt.

Den nye landstræner sætter ord på drivkraften
- Jeg synes det har mange facetter. Jeg har selv spillet håndbold siden jeg var 5 år - men en lang pause da mine børn var små. Håndbold har altid været mit fristed, hvor det har været muligt at grine, kæmpe, svede og glemme det der kan være vanskeligt.

- I mit arbejde som fysioterapeut, har jeg et særligt fokus på mental sundhed - i et neurofysiologisk perspektiv - og al forskning peger i
retning af at fysisk aktivitet er nummer 1. Det hjælper med at berolige en urolig krop, dæmper angst, øger vores evne til at overskue hverdagen og giver os en bedre søvn. Derudover er der jo alle de biologiske fordele i relation til at nedsætte livsstilsrelaterede sygdomme, som specials er særligt udsatte for.

- Jeg bliver simpelthen i så godt humør af at være sammen med specials, hvor der ikke er nogen skjulte agendaer men stor træningsglæde hver gang. Så det at kombinere min egen glæde og passion for håndbold, med en trænergerning for nogle spillere som har helt særlige behov, synes jeg er en fantastisk mulighed. Og så vil jeg da vildt gerne til World Games - og være med til OL for Specials, slutter den nye landstræner.

Vi glæder os til at følge Pernille Thomsen, samt de forskellige landshold og deres vej til (forhåbentligt) World Games.


Nyheder
31.5.21
AB søger servicemedarbejder
AB har brug for en

MEDARBEJDER MED HØJT SERVICENIVEAU
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd