Facebook

Interview med Peter Hornsyld

18. oktober 2021
I AB er der mange ildsjæle, talenter og motionister. Gennem årene har klubben fostret mange store personligheder, men internt er vi blevet nysgerrig på at høre de gode historier fra medlemmerne selv. Hvorfor blev det lige AB? Hvad er håbet for fremtiden? Nedenfor kan du læse Peter Hornsylds egne ord. Peter Hornsyld er æresmedlem, og var med til at få pokalguld hjem til AB i 1979, selvom vi var i næstbedste række.

- Min far Kaj Hornsyld meldte mig ind i fodboldafdelingen i AB allerede før at AB var flyttet til Bagsværd og AB-hallen ikke var bygget endnu. I starten spillede vi fodbold på skolebanerne i Gladsaxe Kommune efter at Erhard Jackobsen havde lokket AB til Bagsværd. Jeg blev hurtigt også medlem af håndboldafdelingen, hvor jeg siden har spillet og stadig er en del af oldboys-holdet.

- AB har, udover mulighederne for at afprøve 4 afdelinger, en utrolig social kultur kombineret med muligheder for både bredde- og eliteplan. Derudover har jeg selv nydt utroligt godt af at kunne deltage i rejser til udlandet for at deltage i stævner og lignende allerede fra en tidlig alder, og indtil fornylig også til håndbold stævner med old boys til Skien i Norge.

- Min største oplevelse med AB er uden tvivl da jeg selv spillede på vores den gang 2. divisionshold i håndbold og vandt pokalfinalen med en sejr over Fredericia KFUM, som den gang var helt suveræne og havde vundet både mesterskaber og pokaltitler. Men den dag var det i en stopfyldt Gladsaxe-hal at miraklet skete og vi vandt 26-21.

- Og så vil jeg gerne nævne at jeg er stolt og beæret over, at jeg blev udnævnt til æresmedlem i AB i 2017.

- Selvfølgelig er der en drøm om at alle AB hold klarer sig bedst muligt , men det vigtigste er at det enkelte AB-medlem nyder de dejlige omgivelser i Bagsværd, kammeratskabet og den holdånd der altid har været et kendetegn for klubben. Vi kan være stolte af vores gamle klub, og for mig er den med sikkerhed: AB Forever!

- En sjov historie er, at da jeg som ynglinge-spiller blev rykket op på AB’s førstehold i håndbold og havde fornøjelsen af at spille sammen med legendariske Knud Lundberg. Jeg mener at Knud på det tidspunkt var omkring de 50 år.

Dengang blev Knud Lundberg hevet ind på holdet, selvom han var stoppet med at spille håndbold, og han var med resten af holdet med til at redde AB fra en faretruende nedrykning. Vi takker Peter for sit bidrag til de gode historier om det aktive liv i AB!

Nyheder
19.11.21
Nye forpagtere i AB
Kære medlemmer,

Vi har nu den glædelige nyhed, at vi kan berette om nye f...
Kalender
28.11.21
U15 Drenge
AB - Espergærde
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd