Facebook

Reportage fra Albertslund Cup 2011


Høj sol over Albertslund Stadion

På denne smukke solrige dag besluttede jeg mig for at tage ud til Albertslund Stadion for at følge de forskellige AB-Hold, der deltog i dette års Albertslund Cup.

Ved min ankomst kl.10:00 stod det hurtigt klart, at der i løbet af dagen ville ankomme en masse biler til stævnet, hvilket ville mindske parkeringsmulighederne – men heldigvis var hjemmeværnet sat på sagen! Og med hård hånd sørgede de for, at alle kunne få parkeret deres biler ordentligt – stor ros skal der lyde herfra!

Efter at have vandret fra parkeringspladserne til stævnepladsen, mødte der mig et fantastisk syn: en masse håndboldspillere i alle aldre, høj musik, pavilloner med forskellige holdlogoer og boder med alt lige fra mad til spillertrøjer. Luften osede af håndboldstemning!

Allerede kl.10:00 om morgenen havde temperaturen sneget sig op på 24 grader, og det var forventet, at temperaturen ville komme op på 27 grader midt på dagen. Og da der samtidigt ikke var en vind, der rørte sig, fik det varmen til at føles endnu mere glohed.

Af naturlige årsager søgte jeg derfor mod skyggen, og til mit store held fandt jeg AB-Lejren, hvor en pavillon var slået op, og en masse glade AB-Spillere sad og hyggede sig. Stemningen var god, og der blev spist mad og drukket en masse vand.

Det var nu tid til, at jeg skulle ud og overvære nogle håndboldkampe. Jeg gik derfor ned til bane 3, hvor Abs U12 piger skulle møde HK Lammefjorden. Det var en utrolig tæt kamp, som længe bølgede frem og tilbage. Og til min store ærgrelse trak HK Lammefjorden sig sejrrigt ud af kampen med 6-7.

Der var dog ikke plads til at hænge for meget med mulen, og jeg måtte derfor videre til næste kamp.

Denne gang stod kampen mellem ABs U14 Piger og Furesø. Der var på forhånd lagt op til en tæt kamp, og det var lige præcis, hvad tilskuerne fik at se. Furesø lagde bedst ud, og de var i første halvleg ABs piger overlegne med deres finter og hurtige angrebsspil. Det var derfor heller ikke ufortjent, at Furesø førte ved halvlegen, dog ikke lige så stort som de kunne have gjort, hvis ikke Nanna inde på målet havde stået sådan en pragtkamp som hun gjorde - med en redningsprocent på over de 50. I anden halvleg var rollerne byttet om, og det var nu AB, der gang på gang brød igennem Furesø-forsvaret med hurtige finter og klogt kontraspil – især bør Andreas hurtige finter fremhæves. Hun lod sig ikke gå på af, at modstanderne i forsvaret var et hoved højere end hende selv. Havde Andrea besluttet sig for at gå igennem, så kom hun det – med scoring til følge. Furesø fik aldrig et ben til jorden i anden halvleg, og ABs piger kunne fortjent trække sig sejrrigt ud af kampen med 12-10. Kampens sjove detalje opstod, da dommeren, efter en masse tvivlsomme kendelser, valgte at tildele Furesø et mål på et skud, der ramte stoplen og røg ud over sidelinjen. Det ville målmanden, Nanna, dog ikke finde sig i, og hun valgte i stedet at kaste bolden i nakken på dommeren :-) Stor ros skal lyde fra de frustrerede AB-supportere, der sad på sidelinjen.

På det resultatmæssige plan var Albertslund Cup ikke nogen stor succes, og det lykkedes kun et AB-Hold at spille sig i finalen – Nemlig ABs U10 Drenge. Jeg nåede desværre ikke at overvære kampen, men resultatet 13-14 bevidner om en tæt kamp, som AB desværre måtte se sig slået i.

Alt i alt har det været en fantastisk dag på Albertslund Stadion. Og alle steder man ser hen, er der kun lutter glade ansigter. Arrangørerne bag stævnet ved virkelig, hvordan man skruer et godt arrangement sammen.

Stor ros skal lyde fra hele AB!
Nyheder
10.5.21
Indkaldelse til AB's ordinære generalforsamling
Indkaldelse:

AB’s ordinære Generalforsamling
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd