Facebook

Månedens Trænerprofil


Jacob Sylvan (U14 Piger)

Navn: Jacob Sylvan
Alder: 35 år
Hold: U14 Piger
Har været træner i: 20 år
Favorit træner Per Jessen (Vandt bl.a. DM med Ikast)
Efter at have ført ABs succesfulde Herrer til oprykning til Kvalifikationsrækken valgte Jacob at forlade trænergerningen i AB, for at lade nye kræfter og idéer komme til, og for at bruge mere tid på privatlivet.
Det må dog ikke have været en beslutning, der var let for Jacob, idet der kun gik nogle måneder, før vi igen så ham i hallen. Det var da også med et stort smil på læben, at formanden før sommerferien kunne præsentere Jacob som ny cheftræner for de meget talentfulde U14 Piger i AB.

Midt i en træningssession satte vi månedens trænerprofil, Jacob, stævne, for at høre lidt mere om, hvad der rører sig inde i hovedet på sådan en garvet håndboldtræner.


Hvorfor træner du håndbold i AB: Både på grund af det sociale mellem trænerne i klubben, og så kan man jo nærmest kalde AB for min "hjemmeklub", da den jo ligger så tæt på, hvor jeg bor. Samtidigt er der ret dygtige hold i AB.

Hvad er det bedste ved at træne håndbold: Det må være udviklingen. At se spillerne udvikle sig, både som håndboldspillere og som mennesker.

Hvad laver du, når du ikke træner håndbold: Jeg arbejder med regnskab, hvilket til tider tager meget af min tid. "Han er også lidt af et familiemenneske" (lyder det fra assistent træner, Helle), Jacob nikker anerkendende. Ellers spiller jeg også skak, og har gjort det i mange år.

Hvad er dit bedste minde fra Julecuppen: Det er lidt specielt minde, som nok kun Helle og jeg forstår. Vi spillede semifinale mod Furesø og førte med 5 mål, hvorefter vi bliver hentet. Men i stedet for at blive frustreret og tabe hovedet, kæmper pigerne videre og får fremtvunget forlænget spilletid - hvor vi så vandt. Det er et minde, der bevidner om en stor kampgejst og viljestyrke hos pigerne.

Hvad er det vigtigste råd, du kan give til håndboldspillere, der gerne vil blive bedre: Sørg for at yde en indsats til træning. Tag ikke noget for givet, selv om man er talentfuld.

Hvis du kunne ændre en regel ved håndboldspillet, som det er idag, hvad skulle de så være: På kontra bliver der principielt dømt 2 min., hvis den forsvarende spiller slår bolden ud af hånden på kontraspilleren. Der bør reglerne være lidt mere fleksible og i stedet tilgodese begge spillere lige meget.


5 hurtige:

6:0 eller 5:1:          
6:0
Styrke eller finesse:
Finesse
Storsejr med uskønt spil eller smal sejr med flot spil:
Smal sejr med flot spil
Sydhavs Cup eller Lalandia Cup:
Lalandia Cup (der får man bedre mad)
Skal en søndag helst bruges med venner eller håndbold:
Håndbold
Nyheder
30.4.21
Herrer 1+2
Opstartsdyst St. Bededag 2021
Kalender
29.1.22
AB Special
AB Håndbold Special Stævne
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd