Facebook

Motorisk træning


Hvad er motorisk træning?
Kort sagt handler motorisk træning om at udvikle børnenes bevægelsesfærdigheder – altså evnen til at beherske og mestre enkelte eller flere forskelligartede bevægelser. Mange børn vil måske sagtens kunne beherske at lave en ”sprællemand”, men hvis man samtidigt beder dem om at lave ”skiløber” med armene, vil man ofte opleve, at der opstår vanskeligheder for børnene. Man kan derfor også selv opfinde nogle motoriske øvelser til børnene. Kravet til øvelserne er blot, at kroppen skal lave to eller flere modsatrettede bevægelser på én gang.

Hvorfor lave motorisk træning?
Det handler i høj grad om at præsentere børnene for så mange forskelligartede bevægelser som muligt. Jo flere bevægelseserfaringer et barn har fået, jo bedre er forudsætningerne for, at det kan lære nye bevægelser. Dette er både en fordel i håndbold, hvor nye bevægelser i eksempelvis fintetræning vil blive lettere tilgængelige for børn med en stor ”motorisk intelligens”. Dog viser undersøgelser også, at alsidig motorisk træning kan være med til at hjælpe børn til lettere at lære nye ting i skolen og samtidigt også øge deres koncentration.

Hvornår bør man lave motorisk træning?
Man kan aldrig lave for meget motorisk træning med børnene, så hvis man har muligheden for at lave det til hver træning, eksempelvis 30 minutter inden haltræningen, vil udbyttet være enormt. Samtidigt behøver den motoriske træning ikke kun finde sted i klubben. Børnene kan sagtens øve sig derhjemme.
Der findes heller ingen forskrifter for, hvor gamle børnene bør være for at lave motoriske øvelser. Dog forholder det sig sådan, at børn mellem 8-12 år befinder sig i det, der kaldes ”den motoriske guldalder”, som er en periode i deres liv, hvor de er ekstra modtagelige overfor nye bevægelser. Man vil derfor hurtigt opnå en langt større virkning af træningen med de 8-12-årige end med teenagere.
Nyheder
25.10.21
Go' morgen bold var et tilløbsstykke
Søndagens event med Krudtuglerne var et stort tilløbsstykke, og med støtte fra D...
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Special
Divisionseringsstævne i Helsingør

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd